پتنت ماشین پرنده کمپانی تویوتا به ثبت رسید.
کمپانی تویوتا اخیرا پتنت “ماشین پرنده” خود را به ثبت رساند تا نشان دهد که موضوع ماشین های پرنده نیز مورد توجه این کمپانی است. به نظر می رسد که این خودروساز با طراحی بال های قابل جمع شدن در پشت خودرو، چالش اساسی در طراحی ماشین های پرنده برای حرکت در جاده های عمومی را حل کرده باشد. این شرکت ژاپنی با روی هم قرار دادن بال های تاشوی متعدد در بالای این خودرو، آیرودینامیک لازم برای بلند شدن آن را فراهم کرده است اما قبل از تولید انبوه این ماشین پرنده باید دید که چه کسانی استطاعت خرید این اسباب بازی ۳۰۰,۰۰۰ دلاری را دارند.
جان براون، مدیر پروژه ماشین های پرنده که در یک شرکت آلمانی مشغول کار بر روی پروژه خود می باشد در مورد بال های جمع شدنی تویوتا به واشنگتن پست گفت: “این پروژه فوق العاده ناکارآمد است، شما باید آن را در یک تونل باد آزمایش کنید و آنگاه کارایی آن را ببینید.”
تویوتا اشاره کرده است که بر روی ماشین های پرنده کامل کار نمی کند، بلکه این کمپانی در نظر دارد چیزی شبیه به هاور کرافت (hovercraft) بسازد. در یک رویداد فناوری که تابستان گذشته در سانفرانسیسکو برگزار شد، هیروشی یوشیکی، یکی از مقامات عالی رتبه کمپانی تویوتا گفت که شرکت او در حال کار بر روی خودروهایی است که بتوانند کمی از اصطکاک جاده را کاهش دهند. مانند بسیاری از پتنت ها، هیچ نمونه طراحی شده ای از تویوتا وجود ندارد و ممکن است این ماشین پرنده با بال های قابل جمع شدن هرگز ساخته نشود.
ایده ادغام خودرو با هواپیما از اوایل قرن نوزدهم میلادی توسط نویسنده مشهور داستان های علمی-تخیلی، ژول ورن شکل گرفت که یک وسیله نقلیه زمینی – هوایی – دریایی بود. در نظر داشته باشید توجه به این موضوع بسیار ضروری است، ماشین های پرنده بر خلاف خودرو های خودران، به زیر ساخت قابل توجهی نیاز دارند. به مانند هواپیما ها، ماشین های پرنده نیز برای برخاستن و فرود آمدن به فضای کافی و باند مناسب نیازمند هستند.
جان پرستون و بن واترسون، تیم تحقیقاتی حمل و نقل دانشگاه ساوتهمپتون در روزنامه گاردین چنین مطلبی را نوشتند: “چنین سیستمی تنها زمانی موفق می شود که زیر ساخت های کنترل ترافیک هوایی، فضای فرود و برخاست و … در کنار هم قرار بگیرند.”
از مشکلات دیگری که می توان در سر راه پروژه ماشین های پرنده نام برد، استاندارد های ایمنی خودرو است. طبیعت طراحی هواپیما بر اساس سبک وزن بودن آن است در حالیکه در خودرو ها، ساختاری قابل توجه است که با استاندارد های ایمنی تصادفات اساسی جاده ای، همخوانی داشته باشد. چگونگی ساخت چنین وسایل نقلیه ای که بتواند هر دو نیاز را تامین کند، چالش بعدی طراحی در ماشین های پرنده است.
به هر حال تویوتا برای ماشین پرنده خود رقبای قدرتمندی همچون ایرومبیل (Aeromobil)، مولر اینترنشنال (Moller International)، پال-وی (PAL-V) و ترافوجیا را دارد و باید بتواند در این صنعت گلیم خود را از آب بیرون بکشد. روزی که زیر ساخت های لازم فراهم شود آسمان شهر های بزرگ دیدنی خواهد بود!
نمونه ای از رقبای قدرتمند ماشین پرنده تویوتا را در زیر مشاهده خواهید کرد (برای مشاهده تصاویر در اندازه واقعی، بر روی آن ها کلیک کنید).
.
.
منبع: ibtimes
نوشته ماشین پرنده ؛ قدرت نمایی جدید کمپانی تویوتا اولین بار در عصر تکنولوژی – تکرا پدیدار شد.
Source: تکرا